Designmässan Formex del 2


Då var det dags att sätta punkt för blogginläggen från Formex. Jag älskar att gå på mässor för atmosfären, intrycken, inspirationen och människorna. Den här gången var det tyvärr inte samma vitamininjektion som tidigare.
En utställare berättade för mig att det var 128 färre utställare än i höstas och de två första dagarna var det 2 000 färre besökare per dag. Det märktes.
Det är tufft för både grossister och butiksägare. Konkurrensen är stenhård och många kunder vill alltid köpa till lägsta möjliga pris. Som liten företagare går det inte att konkurrera med de stora kedjorna. Vill vi ha kvarvde små butikerna så behöver vi nog alla se över hur, när och hos vem vi handlar. Jag tror i alla fall att om vi bara har de stora giganterna kvar som säljer heminredning kommer våra hem att bli mer likriktade, ja till och med tråkigare. Valmöjligheterna minskar. Jag tror även att shoppingupplevelsen kommer att förändras. Är du en liten kund hos en stor kedja så blir servicen och bemötandet annorlunda än i den lilla butiken.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Varför heter bloggen Anahita Sthlm?

Nu finns det även en Faceboksida för Anahita Sthlm

Världens bästa människa